Церква Вознесіння

Вперше згадується у документах 1543 р. 1 В люстрації 1564 р. згадані “луки за церквою”. 2 1661 р. король Польщі Ян Казимир видав грамоту про відновлення церков Холмської єпархії, і повернення їм фун-душів. Серед названих церков згадується і місцева. 3 У актах візитації 1721 та 1741 рр. зазначено лише, що “дерев’яна будівля вимагає великого ремонту”. 4 У 1806 р. під час регуляції парафіяльної сітки австрійською владою приєднана до парафії в Орлові. 5 Перестала існувати в першій половині XIX ст.

1. Крип’якевич І. Церкви Холмщини і Підляшшя. – Холм, 1944. – С. 45-49.

2. Жерела до історії України-Руси. – Львів, 1900. – Т. З. – С. 29.

3. Акты издаваемые Виленскою комиссиею для разбора древних актов. Том XXVII. – Вильна, 1900. – С. 327-328.

4. Archiwum Państwowy w Lublinie, Zespół Konsystorz Grecko-Katolicki w Chełmie, Sygn. 780; sygn. 772, a. 171.

5. Ликвидированные приходы и церкви Холмской греко-униатской епархии. Люблинский уезд. // ХВЕВ, 1891. № 15. – С. 240-224.