2010 р. В замку Старого Села буде культурно-відпочинковий центр

Дата: 09.09.2010

9 вересня відбулося перше засідання конкурсної комісії щодо передачі в концесію пам’ятки архітектури та містобудування XVII ст. національного значення замку в Старому Селі Пустомитівського району. Про це ЗІКу повідомили у прес-службі ЛОДА.

Як розповів заступник голови облдержадміністрації Володимир Губицький, який очолює цю комісію, заявку на участь в конкурсі подав лише один потенційний концесіонер. «Згідно з чинним законодавством, якщо документи на конкурс подає лише один претендент, комісія приймає на розгляд його заявку, – розповів заступник керівника області. – У разі позитивного висновку, члени комісії узгоджують умови угоди, після чого відбувається підписання цього документу».

Члени комісії розглянули пропозицію потенційного концесіонера. «Заявник пропонує створити на території замку у Старому Селі культурно-відпочинковий центр, який має стати місцем проведення етнофестивалів із творчими майстернями народних ремесел, – розповів Володимир Губицький. – Претендент зобов’язується вивести замок з аварійного стану, законсервувати стіни та відновити вежі. А після виконання невідкладних заходів – планує відбудувати внутрішній палацовий корпус».

За словами заступника голови ОДА, враховуючи відсутність фінансування заходів з охорони та збереження пам’яток культурної спадщини, облдержадміністрація вважає необхідним впровадження нових механізмів залучення фінансових ресурсів, одним з яких є механізм концесій.

«Механізм концесії має ряд переваг. Зокрема, за державою зберігається контроль за об’єктом та вплив на загальну стратегію розвитку, – зазначив Володимир Губицький. – У свою чергу концесіонер має можливість отримати державне майно на термін від 10 до 50 років. Крім цього, інвестор може провадити на цьому об’єкті певні види підприємницької діяльності».

Джерело: «Західна інформаційна корпорація»