Садиба та місце поховання Г. Сковороди

Розмір зображення: 640:480 піксел

Садиба та місце поховання Г. Сковороди (с. Сковородинівка) – пам’ятка історії (друга половина XVIII століття, 1794 рік) [Постанова Кабінету міністрів України № 1761 від 27.12.2001 р. “Про занесення пам’яток історії, монументального мистецтва та археології національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

Меморіальний комплекс філософа і поета Г.С. Сковороди – пам’ятка історії (друга половина XVIII століття, 1794 рік, 1972 р.) [Постанова Кабінету міністрів України № 928 від 3.09.2009 р. “Про занесення об’єктів культурної спадщини національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

На Харківщині російські окупанти знищили Національний музей ім. Григорія Сковороди (7.05.2022 р.)

У ніч на 7 травня російські окупанти поцілили ракетою у Національний музей імені Григорія Сковороди, який розташований у селі Сковородинівка (Харківська область).

Як повідомив очільник Золочівської громади Віктор Коваленко, російська ракета прямим влучанням потрапила у музей, унаслідок чого миттєво спалахнула пожежа. Вогонь охопив 280 кв. м.

Anna Yarmoliuk Фото руйнувань (7.05.2022 р.)