^Одеська область

Ізмаїл м

Ізмаїл м

Розмір зображення: 800:571 піксел

Історичне населене місце; дата заснування/першої згадки кін.16 ст. [Постанова Кабінету міністрів УРСР “Про затвердження Списку історичних населених місць України” № 878 від 26.07.2001 р.].

Гумашьян С.В. . – “Археологічні дослідження в Україні в 1994-1996 роках”, К., 2000 р., с. 31 – 33.

2010 г. Гуннские сокровища, найденные в Одесской области, похитили воры
2010 г. Гуннские сокровища, найденные в Одесской области, похитили воры (+)
Покровський собор 1831 р. (пл.Суворова) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с.…
Собор Покрови (+)
Церква Різдва
Церква Різдва (+)
Вигляд з південного сходу [Памятники градостроительства и архитектуры УССР. – К.: Будівельник, 1985 г., т. 3, с. 268] 	Миколаївська церква 1852 р.…
Церква св.Миколи
Вигляд з південного заходу [Памятники градостроительства и архитектуры УССР. – К.: Будівельник, 1985 г., т. 3, с. 269] 	Микільска церква 1833 р.…
Церква св.Миколи (2)
Церква св.Миколи (3)
Здвижівська церква 15 – 16 ст. (Фортеця) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р.,…
Мала мечеть (+)
Пам’ятник О. Суворову