Кляштор домініканців

Згадки: [Krzyżanowski S. Skorowidz miejscowości byłego województwa Bracławskiego. – Kraków: 1869, s. 38; ІМСХм, с. 516; ІЦ3, с. 231]. Заснування кляштору пов’язують з діяльністю кам’янецького біскупа Павла Волуцького (1591 – рр.) [Ульяновський В.І. Історія церкви та релігійної думки в Україні. – К.: Либідь, 1994 р., т. 2, с. 138]. Кляштор діяв у 1823 – 1824 рр. [Зінченко А.Л. Акти візитації монастирів і костьолів 18 – 1 п.19 ст. як історичне джерело. – “Подільська старовина”, Вн., 1993 р., с. 209]. Кляштор закрито у 1850 р., костел лишився парафіальним [Źródła do dziejów rozgraniczenia diecezji łacińskich w Cesarstwie Rosyjskim w połowie 19 wieku. – Lublin: 2000, t. 1, cz. 1, s. 37].

Домініканський монастир 17 – 18 ст. Келії 1786 р. Будинок ігумена 1786 р. Мур з брамою 1786 р. [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

Більше фотографій: