Мелітополь м

Курган скіфський

Курган скіфський

Розмір зображення: 800:455 піксел

Тереножкин А.И. Скифский курган в г.Мелитополе. – Краткие сообщения Института археологии АН УССР, 1955 г., т. 5, с. 23- 34.

Покровскаа Е.Ф. Мелитопольский скифский кургани: предварительное сообщение. – Вестник древней истории, 1955 г., № 2, с. 191 – 199.

Тереножкин А. И., Мозолевский Б. Н. Мелитопольский курган. – К., 1988 г.

Накладка на горит
Накладка на горит (+)
Намисто 	Скіфія. 4 ст. до н.е. 	Паста. Довжина 54 см. 	Мелітопольський курган у Запорізької обл. Розкопки О.І.Тереножкіна, 1954 р. 	Національний…
Намисто (+)
Накладки на одяг 	4 ст. до н.е. 	Золото. (a) платівки у формі бджоли і павука, (35 – 43): (11 – 15) мм; (b) платівки у формі лева та пантери, (40 –…
Накладки на одяг (+)
Бляшки з ритуальною сценою 	4 ст. до н.е. 	Золото. Розміри 3.7: 3.5 см. 	Мелітопольський курган у Запорізької обл. Розкопки О.І.Тереножкіна, 1954 р.…
Бляшки з ритуальною сценою (+)
Бляшки з Мелітопольського кургану Запорізької обл. IV ст. до н. е. Золото. Розміри 3,4: 3,7; 1,6: 1,9; 1,8: 2 см. Київський музей історичних…
Бляшки (+)