Церква св. Трійці / св. ап. Петра і Павла

Вперше згадується у документах 1620 р. 1 У акті візитації 1721 р. названа церквою св. Трійці. 2 В 1871 р. коштом уряду на місці попередньої було збудовано нову дерев’яну греко-католицьку церкву св. ап. Петра і Павла на мурованому фундаменті з дерев’яною дзвіницею, зв’язаною з нею. 3 Зачинену після першої світової війни церкву зруйновано з наказу старости Томашівського повіту Вєляновського 4 серпня 1938 р. 4 Під час німецької окупації відновлена православна парафія діяла у пристосованому приміщенні. 5

1. Крип’якевич І. Церкви Холмщини і Підляшшя. – Холм, 1944. – С. 45-49.

2. Archiwum Państwowy w Lublinie, Zespół Konsystorz Grecko-Katolicki w Chełmie, Sygn. 780.

3. ЦДІА, фонд 693, опис 1, справа 453, аркуш 25.

4. Жуків Б. Нищення церков на Холмщині в 1938 р. – Краків, 1940; Костик П. Трагічна доля Холмщини і Підляшшя. – Львів, 1997. – С. 58.

5. Холмський православний народній календар на 1942 р. – Холм, 1941. – С. 61.