2009 р. У центрі Києва триває руйнування пам’ятки архітектури

Дата: 04.02.2009

Прямо зараз триває руйнування будинку на вул. Велика Васильківська, 35. Це відбувається всупереч припису начальника управління з охорони культурної спадщини. Несучі стіни 35 номеру ламають, шкодячи 37 та 33 номеру. Жителі 33 номеру в паніці – у них обвалюються балкони!

Вчора, 3 лютого, о 16.00, активісти громадянської ініціативи “Збережи старий Київ” заблокували в”їзд техніки до будинку за адресою вул. Велика Васильківська, 35. Будівельна компанія«Київ-Житло-Інвест-Менеджмент» продовжує руйнувати будинок ХІХ століття у самому центрі міста, у якому жив Шолом-Алейхем.

Незважаючи на припис начальника управління з охорони культурної спадщини Руслана Кухаренка про припинення будівництва ані міліція, ані міська влада не вживають жодних реальних кроків для фактичного зупинення руйнування будинку.

Громадянська ініціатива “Збережи старий Київ” спільно з мешканцями примусово виселеного сусіднього будинку за адресою вул. Велика Васильківська, 37, змушені вдатися до більш рішучих кроків для зупинення остаточного знищення історичного центру міста, зокрема сусіднього будинку за адресою вул. Велика Васильківська, 37.

Джерело: Майдан-ІНФОРМ