Велика Васильківська вул.

Костел св.Миколи (№ 75)

Розмір зображення: 600:800 піксел

Костел св.Миколи 1899 р. (№ 75) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 9].

Костел та будинок причту 1899 – 1909 рр. (вул.Червоноармійська, 75) [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР, що перебувають під охороною держави” № 442 від 6.09.1979 р.].

Миколаївський костел та будинок причту, 1899 – 1909 рр., архітектори В.Валовський, В.Городецький [Памятники истории и культуры Украинской ССР. – К.: 1987 г., с. 29].

Миколаївський костел 1899 – 1909 рр. та будинок причту 1899 – 1909 рр. [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

У Києві відкрили пам’ятник великому польському поету Юліушу Словацькому (21 Вер 2012)

У столиці України відбулося відкриття пам’ятника великому польському поету Юліушу Словацькому. Пам`ятник встановлено поруч із Миколаївським костелом (вул. Велика Васильківська, 75).

Монумент видатному поляку відкрили Міністр культури України Михайло Кулиняк, Міністр культури і національної спадщини Республіки Польща Богдан Здроєвський, автор пам’ятника – польський скульптор Станіслав Радванський та заступник голови Київської міської держадміністрації Михайло Кучук.

2009 р. Парламентарі закликають уряд сприяти поверненню костелу св. Миколая у Києві…
2009 р. Костел святого Миколая: храм чи концертний зал?