^Київська область

Біла Церква м

Біла Церква м

Розмір зображення: 800:575 піксел

Перша згадка: 1032 р. під назвою Юр’їв; назва Біла Церква згадується 1331 р. В 1589 р. надано магдебурзьке право [Історія міст і сіл УРСР: Київська область. – К.: ГРУРЕ, 1971 р.].

Брайчевский М.Ю. Материалы культуры полей погребений из среднего Поросья. – Советская археология, 1959 г., № 4, с. 230 – 235. [колл. Білоцерк.музею].

Березанська С.С., Драгунова М.І. Поховання білогрудівської культури поблизу м.Біла Церква. – Археологія, 1970 р., т. 23, с. 217 – 218.

Латуха Т.И. . – “Археологічні дослідження в Україні в 1994-1996 роках”, К., 2000 р., с. 71 – 78.

Вкладені елементи

Біла Церква. Малюнок Я.Каусіка, літографія невідомого художника. 1880-і рр. 	Джерело: З української старовини. – К.: Мистецтво, 1991 р., с. 212.
1880-і рр. Загальний вигляд (+)
Городище літописного міста Юр’єв (м. Біла Церква, Замкова гора) – пам’ятка археології (Київська Русь) [Постанова Кабінету міністрів України № 1761…
Городище літописного міста Юр’їв
1977 р. 19 травня. Фото М.І.Жарких. Негатека, № A266-11.
1977 р. Ріка Рось біля замчища (+)
1988 р. Вид на Рось із Замкової гори
Пам’ятник Ярославу Мудрому
Пам’ятник Ярославу Мудрому (+)
Костел 1812 р. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР, що перебувають під охороною…
Костел св.Іоана Предтечі (+)
Парк “Олександрія” 18 – 19 ст. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 10]. …
Парк “Олександрія” (+)
Зимовий палац поч. 19 ст. (дерев.) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 10].…
Зимовий палац (+)
Ансамбль споруд пошти 19 ст. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР, що перебувають під…
Пошта (+)
Склади 18 ст. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 9]. 	Склади господарські…
Склади (+)
Торговельні ряди поч.19 ст. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 9]. …
Торговельні ряди (+)
1975 р. 30 листопада. Фото М.І.Жарких. Негатека, № A075-14.
1975 р. Пам’ятник В.І.Леніну біля вокзала
Монастир св.Марії Магдалини
Монастир св.Марії Магдалини (+)
Собор Преображення 1834 р. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 9]. …
Собор Преображення (+)
Церква св.Миколи 1702 р. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 9]. …
Церква св.Миколи (+)
Снято: 11 сентября 2004. sobory.ru