^Корецький район

Великі Межирічі с

Перейменування: до 1965 р. звалось Межирічі або Межирічі Корецькі, в 1965 р. дано нову назву Великі Межирічі.

Перша згадка: 1544 р. [Історія міст і сіл УРСР : Ровенська область. – К. : ГРУРЕ, 1973 р.].

Межиріч. У 1559 р. локаційний привілей одержав кн. Б.Ф. Корецький. [Заяць А.Є. До історії правової локації волинських міст XVI – першої половини XVIІ ст.: локаційні привілеї у Литовській і Волинській (Руській) метриках. – Архіви України, 2001 р., № 4-5].

Вкладені елементи

Палац 18 ст. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР, що перебувають під охороною держави”…
Садиба графів Стецьких (+)
Костел 1702 р. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 75]. 	Колегіум піарів…
Костел св.Антонія (+)
Каплиця
Каплиця
Вигляд з південного заходу [Памятники градостроительства и архитектуры УССР. – К.: Будівельник, 1985 г., т. 3, с. 315] 	Церква 18 ст. (дерев.)…
Церква св.Петра і Павла