Городище скіфського часу

Розмір зображення: 800:514 піксел

Городище – пам’ятка археології (скіфська культура, ранній залізний вік) [Постанова Кабінету міністрів України № 1761 від 27.12.2001 р. “Про занесення пам’яток історії, монументального мистецтва та археології національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

Городище – пам’ятка археології (9 ст. до н.е. – 4 ст.) [Постанова Кабінету міністрів України № 928 від 3.09.2009 р. “Про занесення об’єктів культурної спадщини національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

В Киеве на месте древнего памятника строят дворец для бизнесмена (17.11.2012)

На территории Хотовского городища VI—V вв. до н. э., рядом с парком «Феофания», возводят дворец, больше похожий на дорогие турецкие и египетские отели. Власти впервые слышат о грандиозной стройке, зато риелторы в курсе. Они говорят, что это якобы будет имение владельца крупного агропромышленного комплекса Юрия Косюка…

Більше про боротьбу за збереження пам’ятки –

Більше фотографій: