2010 р. Пішохідний тур православними святинями Чернігівського району

Валентин Воробей

Дата: 17.06.2010

Подорожуючи пішки з с. Киселівка, на півдорозі до с. Улянівка, з правою сторони можна побачити руїни колишнього льонозаводу. Втім, справжньою окрасою села є не тільки круті береги р. Десни, мальовничі озера та безліч лелек, а й старовинна архітектурна будівля Свято-Вознесенської церкви. Споруджена Вознесенська церква у 1923 році. Цікавим фактом є те, що за часів радянської влади, будівництво церков та монастирів було рідкісним явищем.

Головний вхід Вознесенської церкви оздоблено чотириколонним портиком із трикутним фронтоном і ліхтариком. Але, на превеликий жаль, часи даються в знаки. Ймовірно, після цьогорічної сніжної зими трикутний фронтон Свято-Вознесенської церкви прогнувся. Поруч із храмом розміщується доглянута могила з портретом Протоієрея Іоанна Пращура (1909-2005 рр.), який, немовби дивиться на кожного, хто заходить до храму.

Джерело: “Високий вал”