2007 р. Фотоархів УПА знайшли на горищі сільського будинку

Дата: 14.10.2007

У Івано-Франківській області знайшли фотоархів Української повстанської армії. Про це повідомив дослідник і письменник, директор Коломийськой друкарні імені Шухевича Михайло Андрусяк.

За його словами, у селі Воськресенці Коломийського району були випадково знайдені фотографії воїнів УПА. Знахідку виявив місцевий житель на горищі сільського будинку, де вже ніхто не жив, і приніс в друкарню.

Як повідомив Андрусяк, 14 фотографій друкувалися в 1946 році, 12 – в 1947, і ще одна датована 1948 роком. На думку дослідника “майже всі фотографії задовільної якості і добре збереглися”. Разом з фотографіями був знайдений і Кобзар Тараса Шевченка.

На фото зображені в основному молоді повстанці з Воськресенців і сусідніх сіл. Розпізнавання повстанців продовжується, передає УНІАН.

Джерело: “Газета по-українськи”