Церква св.Михаїла

Церква св.Михаїла

Розмір зображення: 575:800 піксел

Церква 1766 р. [Źródła do dziejów rozgraniczenia diecezji łacińskich w Cesarstwie Rosyjskim w połowie 19 wieku. – Lublin: 2000, t. 1, cz. 1, s. 134].

Церковь Св.Михаила, 4 кл., 1766 г., построена свящ. Михаилом Крыжановским. После о. Михаила священствовал его сын – о. Петр, отец нынешнего архиепископа рязанского Смарагда». Св.Михайлівська дерев. 5-купольна церква, 1766 р. [Похилевич Л.И. Сказания о населённых местностях Киевской губернии. – К.: тип.КПЛ, 1864 г.].

Церква 18 ст. (дерев.), зруйнована [Нариси історії архітектури України: дожовтневий період. – К.: Держбудвидав, 1957 р., список пам’яток].

(у кн. Ю.Івашко є фото)

Дерев’яна церква св.Михаїла 1766 р., капітально відремонтована у 1868 – 1872 рр. Поруч була дерев’яна дзвіниця [за повідомленням Ніни Галич та книгою Ю.Івашка “Дерев’яне церковне зодчество Київщини” (К.: Гопак, 2003 р.)].