Церква Преображення

Церква Преображення

Преображенська церква 1730 р. (дерев.) [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР, що перебувають під охороною держави” № 442 від 6.09.1979 р.].

[Памятники истории и культуры Украинской ССР: каталог-справочник. – К.: Наукова думка, 1987 г., с. 430; Рычков П.А. Дорогами южной Ровенщины. – М.: 1989 г., с. 46-47]

Дерев’яна церква 1730 р. [Слободян В. Каталог існуючих дерев'яних церков України і українських етнічних земель. – Вісник ін-ту Укрзахідпроектреставрація, 1996 р., т. 4, с. 126].

Церква Преображення 1730 р. (дерев.) та дзвіниця 1730 р. (дерев.) [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

У XVIII ст. ознаки дерев’яної архітектури Правобережжя були властиві окремим пам’яткам півдня Волині. Це церкви у Тучині (1730 р.) з монументальними ярусними банями, у Ровно (1756 р.) з восьмикутним середнім зрубом і у Степані (1770 р.) з оригінальними хорами навколо нефа та опасанням. [Юрченко П.Г. Дерев’яна архітектура України. – К.: 1970 р., с. 122].

Довідка на сайті

Довідка на сайті