2005 р. Церкви Холмської єпархії

У 1902 р. 1 в селі була збудована дерев’яна церква-каплиця в неоросійському стилі, яка була філією монастиря в Радечниці. Зачинена після першої світової війни і після добудови захристіїу 1925 р. перетворена на костел св. Івана Хрестителя [2]. Розбудована у 1935 та 1955 рр. та ремонтована у 1970 р. 3

Тепер ця будівля дуже нагадує костел. Складається з великої прямокутної нави, до якої зі сходу прилягає значно вужчий і нижчий прямокутний вівтар з двома за-христіями по боках, а з заходу – невеликий прямокутний присінок. Всі об’єми вкриті двосхилими дахами. Над західним краєм нави здіймається ярус вежі, завершений великим ажурним ліхтарем, вкритим вось-мибічним шпилем. Стіни церкви шальовані вертикально дошками і лиштвами, прорізані півциркульно завершеними вікнами.

1. ЦДІА, фонд 693, опис 1, справа 264, аркуш 239.

2. Saładiak A. Pamiątki i zabytki kultury ukraińskiej w Polsce. – Warszawa, 1993.