2008 р. Музею виділили приміщення

Юрій Стригун

Дата: 22.08.2008

Чотири працівники Тальнівського музею готуються до переїзду у двоповерхове приміщення колишньої приватної школи. Два роки музейні експонати лежали в машинному залі місцевої друкарні. 2006-го музейників виселили зі старовинного палацу графів Шувалових, в якому вони представляли експонати 20 років. Палац увійшов до туристичної програми ”Золота Підкова Черкащини”. Його мали відновити 2008-го. Але за браком коштів реконструкція затяглася.

Працівникам музею районна рада запропонувала приміщення редакції газети ”Колос”. Однак з’ясувалось, що райрада не є власником будівлі.

Торік депутати міськради запропонували райраді приміщення колишньої приватної школи. Ті відмовилися. На початку 2008-го мерія повторила пропозицію. У вівторок 19 серпня районна рада погодилася переселити музей.

– Я їм сказав: ”Хочете мати музей? Досить займатися балачками!”, – каже директор музею 68-річний Вадим Мицик. – Пішов третій рік, а рішення досі не було ухвалено. Мені кілька разів пропонували перейти на іншу роботу в Черкаси. Я відмовлявся, але безкінечно так тривати не могло.

Джерело: “Газета по-українськи”