Церква св.Дмитра

Церква св.Дмитра

Розмір зображення: 800:519 піксел

Церква св.Дмитра збудована у 1833 р. – кам’яна одноверха, з окремою дзвіницею. У 1877 р. між церквою і дзвіницею вбудовано притвор. У 1878 р. прибудовано північний приділ; у 1879 р. прибудовано південний приділ. Новий іконостас 1889 р. – 2-ярусний. Шанована ікона св.Дмитра [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9, с. 552 – 553]. Церква [Гульдман В.К. Справочная книжка Подольской губернии. – Каменец-Подольский: тип.губ.правления, 1888 г., с. 242]. Мурована церква св.Дмитра у Меджибожі [Źródła do dziejów rozgraniczenia diecezji łacińskich w Cesarstwie Rosyjskim w połowie 19 wieku. – Lublin: 2000, t. 1, cz. 1, s. 16] – помилково; треба – у Ставниці.

Церква: орієнтація вівтаря 55°, до гол. вул. С3. Апсида слабоопукла, як і в Требухівцях. Спостереження М.І.Жарких, 15 серпня 1992 р.