Костел св.Йосипа Обручника

Розмір зображення: 800:518 піксел

Костел св.Йосипа Обручника збудовано у 1750 р. Яцьком Шембергом. При ньому у 1750 р. відкрита лікарня [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9, с. 955 – 956]. Парафіальний костел існував у 1772 р. [Litak S. Kościół łaciński w Polsce około 1772 r. – Rzym-Lublin: 1991.]. Мурований костел св.Йосипа Обручника у кляшторі домініканців, після його закриття – парафіальний. Парафія діяла в 1850 р. [Źródła do dziejów rozgraniczenia diecezji łacińskich w Cesarstwie Rosyjskim w połowie 19 wieku. – Lublin: 2000, t. 1, cz. 1, s. 46].

Солобківці. Костел в центрі села, при дорозі до Зінькова, орієнтація вівтаря 65°. Спостереження М.І.Жарких, 26 липня 1995 р.