Церква Собору богородиці

Церква Собору богородиці 1761 р. (дерев.) [Шематизм єпархії Перемиської на 1925 р., с. 31].

Дерев’яна церква Собору богородиці 1762 р. [Слободян В. Каталог існуючих дерев'яних церков України і українських етнічних земель. – Вісник ін-ту Укрзахідпроектреставрація, 1996 р., т. 4, с. 118].

с. Сілець Белзький (Селець).

Сокальський.

Церква Собору Пр. Богородиці. 1762.

Найдавніші відомості про церкву походять з 1564 – 1565 pp. Існуюча дерев’яна одноверха будівля зведена у 1762 р. на місці каплиці. Ремонтована у 1880 p., відновлювалася в 1924 р. У 1991 р. поряд звели муровану дзвіницю. У 1861 р. коло церкви збудували муровану богослужебну каплицю Воскресения Господнього, зруйновану по другій світовій війні. На цвинтарі біля церкви похований довголітній парох і краєзнавець, автор багатьох розвідок про церкви Перемиської єпархії Василь Чернецький (помер 1900 p.).

Чернецкий В. Сілець Белзький в окрузі Сокальскім. // Книжочка місійна, 1896. – Ч. 8, с. 20 – 26.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 83.