Церква Покрови

Церква Покрови відома з 1777 р.; перетворена з уніатської на православну в 1794 р. [Лобатынский С. Материалы для истории унии в Подолии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1879 г., т. 2, с. 77, 85]. Нова споруда 1856 р. [Гульдман В.К. Справочная книжка Подольской губернии. – Каменец-Подольский: тип.губ.правления, 1888 г., с. 551]. Церква Покрови збудована в 1746 – 1750 рр. – дерев’яна триверха. Проіснувала до 1856 р. В 1856 р. збудована нова церква – цегляна п’ятиверха, разом з дзвіницею. Шанована ікона – копія Козельщанської божої матері [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9, c. 66 – 68].

(вул.Калініна, 1). Діюча в 2005 р. Джерело: Храмы и монастыри Одессы и Одесской области. – Од.: 2005 г., вып. 2, с. 326.