2008 р. Пам’ятник Енгельсу в Решетилівці демонтують

Наталія Очкань

Дата: 05.11.2008

Так вирішили на останній сесії селищної ради. Як розповів голова Решетилівської райради Віктор Бережний, цей пам’ятник залишився після колишнього колгоспу ім. Ф. Енгельса. Проте тепер такого не існує. У той же час ця територія – старе кладовище, на якому багато поховань тих, хто помер від голоду. І саме цей цвинтар мешканці Решетилівки мають намір упорядкувати та поставити там інший пам’ятник – жертвам Голодомору.

„Думаю, що до 22 листопада ми все це зробимо, – каже Віктор Бережний. – Уже виготовили пам’ятний хрест, плануємо установити його на кургані”.Наступною пропозицією від райради – буде перейменування вулиць.

„Я вважаю, що назви вулиць не повинні нести в собі ніякої політики, – продовжує Віктор Бережний, – краще, якщо це будуть назви географічні, такі, що зможуть інформувати людей. Так, наприклад, Полтавська (якщо це в напрямку Полтави), Шилівська (якщо в бік Шалівки) і т. д.”

Джерело: “Новини Полтавщини”