2011 р. У Полтавській області згоріла 140-річна церква

У селі Поповка Зіньківського району Полтавської області близько 18.30 у п’ятницю [22.04.2011] сталася пожежа у Свято-Георгіївській церкві, що належить Українській православній церкві Московського патріархату.

Як повідомили журналістам у п’ятницю в Центрі зі зв’язків з громадськістю обласного Управління МВС, рятувальники та правоохоронці відразу ж виїхали на місце події, проте врятувати старовинну дерев’яну будівлю не вдалося.

“На момент прибуття вже горіла купольна частина церкви, сама будівля була закрита, вікна – без ознак ушкодження. 140-річну будівлю церкви, зведену з дерева, майже повністю знищено вогнем”, – сказано в повідомленні.

Зараз на місці події працює слідчо-оперативна група, встановлюються причини пожежі, зазначили у відомстві.

Дата: 25.04.2011

22 квітня о 19.50 до чергової частини УМВС надійшло повідомлення про пожежу у церкві на Зіньківщині. Виявилось, що у селі Попівка близько 18.30 сталася пожежа у Свято-Георгіївській церкві, яка належить УПЦ Московського патріархату.

Через 12 хвилин повідомлення про пожежу надійшло до місцевої міліції. Опішнянські міліціонери одразу прибули на місце події. Також на місце пожежі прибули співробітники МНС, СБУ, прокуратури, керівництво райдержадміністрації.

На момент прибуття вже горіла купольна частина церкви, сама будівля була зачинена, вікна – без ознак пошкодження. Врятувати 140-річну будівлю церкви не вдалося. Зведена з дерева, вона майже повністю знищена вогнем.

Зараз на місці події працює слідчо-оперативна група. Встановлюються причини пожежі, повідомляє ВЗГ УМВС у Полтавській області.

Джерело: “Новини Полтавщини”