Паспортна інформація

Курганний могильник

Пам’ятка археології

IV-III тис. до н. е.

Розміщення:

Чернівецька обл., Глибоцький р-н, Острицька сільрада (за даними 1983 р.), ур. Могила, на готарі (межі) між трьома селами: Молодією, Острицею та Маморницею.

Загальний опис:

Могильник – три кургани висотою 1,5; 0,5 та 2,5 м і діаметрами 36, 30 та 40 м. Кургани розміщені на високій пануючій висоті, витягнуті в одну лінію з північного заходу на південний схід на віддалі 50 і 11 м. Пам’ятка знаходиться на орному полі і земляні насипи дуже зруйновані.

Пам’ятки здавна відомі у населенні під назвою Могила.

Кургани виявлені об’єднаною археологічною експедиційною групою Чернівецького краєзнавчого музею та Чернівецького державного університету в 1972 р.

Курганний могильник не досліджувався.

Облікова інформація:

Взято на охорону згідно рішення виконавчого комітету Чернівецької обласної Ради депутатів трудящих № 431 від 17.10.1980 р.

Охоронний № : 121.