Церква Різдва богородиці

У с. Нікольському Світловодського району Кіровоградської області за один лише раз із церкви викрадено 90 образів. За словами місцевого дільничного інспектора міліції Юрія Чимадура, останнє пограбування сталося восени 2006 р., особу злодія було встановлено. Він вчинив сім пограбувань мешканців с. Нікольського, де вкрав не менше 20 ікон. Загалом у цьому селі з Різдвобогородицького старообрядницького храму було викрадено щонайменше 200 ікон. У церкві залишились тільки ті, які, за словами глави Руської православної старообрядницької церкви в Україні архієпископа Саватія Київського, нікому не потрібні. Проте той же інспектор заявив, що у мешканців села викрадено значно більше ікон. Усі злочини розкрито, проте жодної ікони власникові не повернуто. [Таранець С. Святині чи антикваріат? – Дзеркало тижня, 25.05.2008 р.]