Могила В.К.Винниченка

Володимир Кирилович Винниченко (1880-1951) – український полiтичний i державний дiяч, письменник. Один iз лiдерiв української революцiї 1917-1921 рокiв, голова першого українського уряду – Генерального секретарiату Української Центральної Ради. Перебував в опозицiї до гетьмана П. Скоропадського, вiдiграв провiдну роль у пiдготовцi антигетьманського повстання 1918 року. У листопадi 1918 року очолив Директорiю, в лютому наступного року вийшов з її складу, не погоджуючись з полiтикою орiєнтацiї на Антанту. Вiд кiнця 1920-х рокiв жив у Францiї, де займався лiтературною дiяльнiстю i живописом. Пiд час гiтлерiвської окупацiї Францiї В. Винниченко був ув’язнений у концтаборi. Похований у с. Мужен (департамент Приморськi Альпи, Францiя).