Церкви Успенська та Миколи, дати побудови невідомі

[Гумилевский Ф. Историко-статистическое описание Черниговской епархии, стор. 220 (рис. 2)]

[20]Церква, зображена крупним планом, тризрубна, одноверха. План її складається з трьох чотиригранників. Зруби стін вівтаря й бабинця нижчі, перекриті вони двосхилими дахами. Зруб стін центральної дільниці виразно зберігає риси баштового типу; це чотиригранна призма, більша за вівтар і бабинець в плані і значно вища за них. Характерна прикмета цієї пам’ятки полягає в тому, що в ній чотиригранними є всі головні складові елементи: чотиригранні зруби стін усіх дільниць; чотиригранний перший залом центральної дільниці переходить в світловий четверик (а не восьмерик). Світловий четверик перекрито високим, стрімким, також чотиригранним другим заломом. Всі зруби стін мають підкреслено виявлений нахил всередину. Зруб стін центральної дільниці переходить у стрімкий перший залом; ще стрімкіший дах другого залому. Стрімко заломлено також дахи вівтаря й бабинця.

[Таранушенко С.А. Монументальна дерев’яна архітектура лівобережної України. – К.: 1976 р., с. 20]