Монастирок с

Монастир Здвиження

Монастир Здвиження

Храм засновано: 16 ст.

Коментар: [Памятники истории и культуры Украинской ССР: каталог-справочник. – К.: Наукова думка, 1987 г., с. 478]. Монастир у с.Більче-Золоте був на початку 18 ст. [Грушевський М.С. Історія України-Руси. – К.: 1994 р., т. 6, с. 267] – я думаю, що саме цей.

Давньослов’янський печерний храм (“Святиня поганська”) з жертовним каменем (камінь Довбуша); Здвиженська церква 18 ст.; келії 18 ст. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР, що перебувають під охороною держави” № 442 від 6.09.1979 р.].

Вкладені елементи

Воздвиженская церковь в с. Межгорье. Общий вид 	Воздвиженская церковь, вторая половина XVIII в. Перестроена из более древней. Каменная, трехчастная,…
1996 р. Комплекс Святоздвиженського монастиря в селі Міжгір’я на Тернопільщині
1996 р. Комплекс Святоздвиженського монастиря в селі Міжгір’я на Тернопільщині (+)
Фото andy_babubudu. Опубліковано 12.10.2010 р. Адреса оригіналу статті: 	Здвиженська церква 18 ст. [Державний реєстр національного культурного…
Церква Воздвиження
Джерело: Замки і храми України з дозволу автора сайту.