Могила воїна армії Української Народної Республіки хорунжого Сергія Хлопицького

14 серпня о 18.0 в Лемборку на міському кладовищі по у рамках проведення загальнопольської «Полум’я братерства”, ініційованої Об’єднанням скаутів Польщі, і з-за підтримки українського Пласту, відбулася поминальна Панахида на могилі хорунжого 2-ої Волинської дивізії Армії УНР Сергія Хлопицького (07.10.1892-07.11.1978), котрий взяв участь у боротьбі за незалежність Польщі у 1920 р. . На молитовній зустрічі була присутня донька Сергія Хлопицького Тереза Войцеховська, голова об’єднання українців в Лемборку п.Александер Романко, віце-бурмістр Леморка п. Єжи Перналь, скаутмайстер Кшиштоф Сівка, колишній комендант загону З’єднання скаутів Польщі у м. Лемборк, п. Назар Яворський, представник українського «Пласту”, а також представники місцевої української громади, зокрема молодь.

Підготував І. Парнікоза, НІАМ "Київська фортеця".