2008 р. До Кременчука привезли “Катюшу”, “Нону” та 120 мм міномет

Дата: 02.09.2008

ХК “АвтоКрАЗ” допомогла з доставкою перших експонатів до новостворюваного у Кременчуці Музею війської техніки. Зразки зброї КрАЗами привезли з Воскресенська Миколаївської області. Новоутворений музей зброї в Кременчуці має офіційно відкритися у парку Миру 29 вересня. Щодо доставлених до майбутнього музею експонатів, то йдеться про установку БМ-13 (“Катюша”), 120-міліметровий міномет та самохідну артелерійську установку 2С9 “Нона”, – повідомляє прес-служба ХК “АвтоКрАЗ”.

Відповідно до планів, у музеї зброї під відкритим небом буде встановлено зразки техніки (всього 13 одиниць, включно з літаком), які узяли з тих військових з”єднань, які мають у своїй назві звання “Кременчуцький”.

Планується, що вся техніка буде встановлена на спеціальні постаменти й буде відкритою для огляду городянами.

Джерело: “Новини Полтавщини”