2011 р. На Луганщині згоріла старовинна церква

Дата: 03.03.2011

2 березня в селі Червоний Деркул Станично-Луганського району згоріла старовинна церква. Про це кореспонденту УНІАН повідомили у прес-службі Головного управління Міністерства з надзвичайних ситуацій у Луганській області.

Пожежу в церкві Різдва Пресвятої Богородиці рано вранці побачили парафіяни храму. Розповсюдженню пожежі сприяла велика віддаленість церкви від пожежної частини (більш як 40 км), а також пізнє виявлення. На момент повідомлення до МНС вже спостерігалося відкрите горіння – храм 1881 року спорудження був повністю охоплений полум‘ям.

Гасіння тривало близько двох годин. У ліквідації пожежі брали участь 3 пожежних автомобіля і 15 чоловік особового складу. Старовинну будівлю врятувати не вдалося.

В даний час відпрацьовуються всі можливі версії виникнення пожежі, одна з яких – необережне поводження з вогнем. Жертв і потерпілих немає. За фактом пожежі ведеться слідство.

Джерело: УНІАН-Релігії