[1987 р.] Загальний вигляд з позиції А1

Корні

Св. Матері Параскввії 1910

Церква побудована на місці колишнього дерев’яного храму з 1774 року. Перед війною церква вже була розмальована і налічувала майже 1000 вірних. Українська громада мала свою читальню «Просвіта» та кредитову спілку. Після виселення українців, церква стояла близько 35 років замкнена і запущена. У 1980-их роках її перебрали поляки римо-католики, але ще до сьогодні не відновили заржавленого даху, ані стін, що порозсувалися й майже розпадаються. Слід згадати, що вже кілька разів рік-у-рік поляки римо-католики дозволили українцям-католикам відправляти свою службу божу на празник Св. Параскевії, що на нього рік-у-рік з’їжджаються колишні мешканці Корні. Світлини показують церкву та стару дерев’яну дзвіницю.

Джерело: Іванусів О. Церква в руїні. – St. Catharines, 1987, с. 292.