Не завагаєшся виконати найнебезпечнішого чину, якщо цього вимагатиме добро справи

Православна ділянка Старого кладовища, поховання вояків УНР

Православна ділянка Старого кладовища: могила Григорія Чижевського (1886–1936), командира Артилерійської бригади 3-ої Залізної стрілецької дивізії Армії УНР, після війни геодезиста; могила Харитона Лебідя-Юрчика (1877–1945), заступника міністра фінансів УНР, економіста, після війни директора Польського національного банку в м. Кельці; могила Миколи Зінченка (1894–1938), сотника Армії УНР, інженера-хіміка, що працював у лабораторіях металургійних заводів (поль. „Pokój”, „Ludwików”) у м. Кельці.

Григорій Чижевський

Харитон Лебідь-Юрчик

В рамках акції "Полум'я Бртерства" 14.08.2019 р. на православній частині Старого цвинтаря в Кельцях ((Prawosławna część Cmentarza Starego) вшановано пам'ять Лебідя-Юрчика Харитона (1874-1945) – заступника секретаря Міністерства фінансів УНР (Під його керівництвом опрацьовано проект бюджету України на 1919 р.). Після закінчення визвольних змагань він працював директором Національного банку в Кельцях.

Могил не було знайдено. Вшанування відбулося в символічному місці.

Підготував І. Парнікоза.