Босняччина с

Указ Президії ВР УРСР від 7 березня 1946 р. « історичних найменувань та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Кам’янець-Подільської області»: село Босняччина іменувати село Березівка і Босняччинську сільську Раду — Березівська.

Ця Босняччина-Березівка нині приєднана до Ярмолинець як східна частина містечка:

Церква св.Михаїла у Боснячині була – у 1901 р. на її місці була садиба псаломщика [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9, с. 857 – 858].

Церква св.Михаїла існувала в 1744 ст. В 1928 р. від неї лишалось церковище з рештками фундаментів. На цьому місці знаходили надгробні плити панів Ярмолинських [Сіцінський Є. Оборонні замки західного Поділля 14 – 17 ст. – К.: 1928 р., с. 79].