Церква Покрови

Церква Покрови

Церква Покрови 1740 р. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 10].

Покровська церква 1740 р. (дерев.) [Постанова Ради міністрів УРСР “Про впорядкування справи обліку та охорони пам’ятників архітектури на території Української РСР” № 970 від 24.08.1963 р.].

Дерев’яна церква Покрови 1779 – 1781 рр. [Слободян В. Каталог існуючих дерев'яних церков України і українських етнічних земель. – Вісник ін-ту Укрзахідпроектреставрація, 1996 р., т. 4, с. 101].

Покровська церква 1779 – 1781 рр. (дерев.) і дзвіниця 1779 – 1781 рр. (дерев.) [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

30. м.Фастів Київська обл. Фастівський район. Церква Покрови Пр.Богородиці, 1779-1781 pp. Відреставрована у 1975-1977 р. від нашарувань ХІХ – поч.ХХ ст. Київського типу.

Рівновисокі квадратовий зруб нави та гранчасті де то вужчі зруби вівтаря і бабинця завершені значно вужчими восьмериками, вкритими бароковими банями. Церкву оточує опасання на стовпах з підкосами.

Довідка на сайті

Довідка на сайті