2008 р. До 145-річчя Ольги Кобилянської на Буковині відремонтують її садибу

Дата: 04.11.2008

Реконструкцію музею-садиби буковинської орлиці Ольги Кобилянської у селі Димка Глибоцького району завершать до 145-річного ювілею від дня її народження. Навпроти самого музею відновлять та відбудують також стодолу та будинок, де письменниця зупинялася під час свого останнього візиту до Димки у 1935 році. Про це ZAXID.NET повідомив голова Глибоцької РДА Петро Панчук.

На реконструкцію музею-садиби письменниці та громадської діячки у селі Димка Глибоцького району з обласного бюджету виділено 54 тисяч гривень.

Наразі в музеї вже відремонтовано підлогу, зроблені малярні роботи, встановлено новий паркан та прокладено місток, який веде до будинку. За рахунок спонсорських коштів на подвір’ї виклали тротуарну бруківку, замінили водостічні труби, а Димківська сільрада профінансувала переоформлення однієї кімнати у музеї під фотовиставку “Сучасна Димка”.