1974 р. Чортківська округа

Загальна поверхня подана разом з Кулаківцями. Число домів: 1921 р. – 102, 1931 – 115. Число населення: 1900 р. – 583, 1910 – 584, 1921 – 385, 1931 – 495. За австр. статист. 1900 р. в громаді 523 гр. кат., З р. кат., 17 мойс.; на фільварку 2 гр. кат., 8 р. кат., 30 мойс. Мова в громаді: 523 укр., 20 поль.; на фільв. 40 поль.

Школа за Австрії з українською мовою навчання, за Польщі утраквістична.

Село положене на високорівні, приблизно 2 км на схід від Кулаківців. Не мало окремої церкви, вірні ходили до церкви в Кулаківцях. Парохом був о. Й. Фльорчук.

Читальня «Просвіти», споживча кооператива, кружок «Сільського Господаря» і «Луг» містилися у піднаймлюваних хатах.

В селі був фільварок гр. Дунін Борковського в оренді жида Бредшкай-дера. На фільварку була велика ґуральня. На південний схід від села тягнувся трохи підвищений терен, званий «козацьким горбом». Село зберігало народний одяг. Часті прізвища в селі: Макухи, Максимці, Бурде-нюки, Стадники, Росохаті, Щербані.

Відомості подав інж. Степан Кушей.

Джерело: Чортківська округа. – Нью-Йорк: 1974 р. – Український архів, т. 26.