1977 р. Паспортна інформація

Слов’янське городище

Пам’ятка археології

Розміщення:

Вінницька обл., Іллінецький р-н, смт Дашів, в 2 км західніше селища, на краю мису в урочищі Гегова, на лівому схилі балки, в 400 м від другого, більш потужного городища.

Загальний опис:

По конструкції відноситься до мисових городищ круглої форми. Розміри – 40×42 м. Від плато відокремлене ровом, який від часу оплив. Площадка рівна, в окремих місцях ростуть кущі глоду. По периметру зберігся вал висотою 1-2 м і шириною до 4 м. Біля підніжжя городища розташоване джерело.

Культурний шар слабкий, складається з рідких знахідок гончарної кераміки та обпаленої глини.

Городище побудовано уличами. По конструкції валів відноситься до типу круглих укріплень.

Матеріали розвідок опубліковано у 1969 р. Перші розвідки на городищі проведені у 1959 р. П.І. Хавлюком.

Облікова інформація:

Взято на охорону згідно рішення Вінницького обласного виконавчого комітету Ради депутатів трудящих № 313 від 10.06.1971 р.

Охоронний № : 80.

Основна бібліографія, архівні дані:

Хавлюк П.І. Древньоруські городища на Південному Бузі // Слов’яноруські старожитності.- К., 1969.- С.156-174.

1. Слов’янське городище 2. Схематичний план.

2. Слов’янське городище 2. Загальний вигляд.