Консепсьйон м

Консепсьйон (ісп. Concepción) — місто в Чилі, столиця регіону Біобіо і провінції Консепсьйон, засноване ще в жовтні 1550 року першим губернатором Чилі Педро де Вальдівією в гирлі річки Біобіо. Населення міста, згідно з переписом 2002 року, становить 256 тис. жителів. Разом з містами Талкауано, Чигуаянте, Сан-Педро-де-ла-Пас, Уалпен і Пенко утворює Гран-Консепсьйон (Великий Консепсьйон) — другу за чисельністю агломерацію країни з населенням 889 тисяч жителів (2002). У Консепсьйоні розташовані чотири університети.

Станом на початок 1960-х рр. чисельність української громади у Чилі становила понад тисячу осіб. У м.Консепсьйон сформувалась найбільша на той час українська громада (до 300-400 осіб).