Городище

Городище

Пам’ятка археології

XII-XIII ст.

Розміщення:

Київська обл., Сквирський р-н, с. Буки, в південно-західній частині села, на високому правому березі р.Роставиці, в урочищі Букожин.

Загальний опис:

Городище овальне розмірами 180×130 м, займає останець з стрімкими схилами і оточене по периметру валом. В культурному шарі потужністю 0,6-1 м зустрічаються уламки глиняного посуду XII-XIII ст. і кістки тварин. На захід від городища знаходиться селище з культурним шаром XII-XIII ст.

Городище виникло в кінці XII – на початку XIII ст. в зв’язку з колонізацією південних районів Київської землі і організацією давньоруськими князями оборони Русі від степових кочівників.

У 1972 р. городище обстежив М.П. Кучера (Інститут археології АН УССР).

Колекція знахідок зберігається в фондах Інституту археології НАН У.

Облікова інформація:

Взято під охорону згідно рішення виконкому Київської обласної Ради депутатів трудящих від 23.11.1970 р. № 806.

Охоронний № : 1296.

Основна бібліографія, архівні дані:

Кучера М.П. Звіт про роботу розвідзагону по обстеженню городищ Київщини у 1972 р. – Науковий архів Інституту археології НАНУ.

Ілюстративні матеріали:

Схематичний план розміщення городища.