Фейрс Парк Буенос-Айрес готель

Feirs Park Buenos Aires Hotel (Esmeralda 1366, C1007ABTABT CABA, Аргентина) – Місце презентації книги "Українці в Аргентині" / Формування спільноти / 1897-1950 рр. Сергій Ціпко (Переклад та редакція д-р Єремія М. Тауридський).

15 серпня 2019 р., у залі готелю Feirs Park Buenos Aires Hotel, Есмеральда, 1366, пройшла офіційна презентація книги "Українці в Аргентині" / Формування сіпльноти / (1897-1950) доктора Сергія Ціпко, латиноамериканіста, історика та вченого, канадського українця, який прибув до Аргентина спеціально для цієї мети. Книгу іспанською мовою переклав та відредагував доктор Єремія М. Тауридський.

Слід сказати, що раніше, 9 серпня, він передставив свою книгу на книжковому ярмарку у місті Апостолес – колисці української імміграції. На цьому ярмарку українці приймали участь зі своїм стендом, другий рік поспіль. З українських організацій тут приймали участь Асоціація Отця Сенишина (Asociación padre Seneshen), Південних колоній Місьойнеса та Північного Коррієнтеса (Colonias sur de Misiones y Norte de Corrientes). Постать Сергія Ціпка добре відома в цьому регіоні (Щодо його книги є зацікавлення на муніципальному і провінційному рівнях). Він був висунутий головним спікером на церемонії відкриття ярмарку, в якому брали участь муніципальні та провінційні органи влади Місьйонеса.

Презентацію у Буенос-Айресі організовувала Центральна репрезентація українців Аргентини, Аргентинська українська торгово-промислова палата (CAUCI) та почесний консул України в провінції Буенос-Айрес доктор Педро Лилик.

Слід зазначити, що цікава та дуже повна книга була видана насамперед англійською мовою, потім українською мовою, і тепер ця незавершена справа була завершена перекладом іспанську мову для Аргентини та іспаномовних країн.

Підготував Іван Парнікоза, НІАМ «Київська фортеця».