1998 р. Церкви України: Перемиська єпархія

с. Хишевичі.

Городоцький.

Церква св. ап. Филипа. 1918.

У 1578 р. в селі вже існувала церква. Попередня дерев’яна тризрубна триверха будівля постала у 1709 р. Вона завалилася під час бурі у 1912 р. На початку 1900-х pp. поруч з нею розпочалося спорудження нового мурованого храму. Один з проектів (не реалізований) виконав Василь Нагірний. Освячення її відбулося у 1918 р. Це хрещата в плані з укороченими боковими раменами церква, завершена банею на світловому восьмибічному барабані середхрестя. З 1965 по 1989 р. стояла зачиненою. Поряд з церквою збереглася стара дерев’яна дзвіниця з XVIII ст.

«Діло». – Львів, 1902, № 66.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 508.