Церква св.Іоана Предтечі

Церква св.Іоана Хрестителя 1895 р. (дерев.) у с.Дорожів Середній [Шематизм єпархії Перемиської на 1925 р., с. 114].

Дерев’яна церква св.Іоана Хрестителя 1895 р. [Слободян В. Каталог існуючих дерев'яних церков України і українських етнічних земель. – Вісник ін-ту Укрзахідпроектреставрація, 1996 р., т. 4, с. 105].

c. Дорожів Середній (Верхній Дорожів).

Дрогобицький.

Церква св. Івана Хрестителя. 1895.

Попередня дерев’яна церква походила з 1821 р. У 1895 р. збудована теперішня тризрубна одноверха будівля з шоломовою банею над восьмериком нави. Відновлювалася у 1922 р. По другій світовій війні діяла як російська православна церква, з 1990 р. – греко-католицька.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 306.

Довідка на сайті