^Сколівський район

Тухолька с

Перша згадка: 1552 р. [Історія міст і сіл УРСР : Львівська область. – К. : ГРУРЕ, 1968 р.].

Із с.Плаве виділилось село, яке дістало назву Тухолька [Рарре F. Skole i Tucholszczyzna. – Lwów, 1891. – S. 32].

Хата 1910 р. із с.Тухолька Сколівського району Львівської обл. в Музеї народної архітектури у Львові.

Вкладені елементи

Костел (дерев.) розташовано в центрі села на головному шляху. Вівтарем він орієнтований на схід. Спостереження М.І.Жарких, 5.06.1990 р.
Костел (+)
Церква св.Йосафата
Церква св.Йосафата
Церква 1854 р. (дерев.) і дзвіниця 19 ст. (дерев.) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав,…
Церква Успіння (+)
Джерело: Драган М. Українські деревляні церкви. – Льв..: 1937 р., т. 2, с. 32.
[1937 р.] Бойківська хата
Рисунок Антона Вариводи (Краків), 19.05.1938 р. picasaweb.google.com 	1718 Tukhol’ka (Tucholka), Drohobych, Ukraine. Southern view showing front…
1938 р. Хата. Фрагмент чільного фасаду
Рисунок Антона Вариводи (Краків), 23.05.1938 р. picasaweb.google.com 	1718 Dwelling, Tukhol’ka (Tucholka), Drohobych, Ukraine. View of houses by the…
1938 р. Вигляд хат з дороги
Багатокамерний будинок заможного селянина. С. Тухолька Сколівського р-ну Львівської обл. 1910 p. 	Джерело: Народна архітектура українських Карпат. –…
[1987 р.] Багатокамерний будинок заможного селянина (+)