Церква Вознесіння

Церква Вознесіння

Церква Вознесіння 1903 р. [Шематизм єпархії Перемиської на 1925 р., с. 9].

с. Себечів.

Сокальський.

Церква Вознесення Господнього. 1904.

Попередня церква з соснового дерева була збудована коштом громади і Яна Уруського у 1767 р. У 1881 р. її вкрили бляхою і помалювали. В 1900 – 1903 роках стараннями о. Володимира Ковальського вимурувано нову за проектом львівського архітекта Василя Нагірного. Посвячена у 1904 р. У 1946 році селяни виселені на Тернопільщину. Повернулися лише у 1955 р. З 1960 р. церква стояла зачинена, пограбована і перетворена на склад радгоспу. Відкрита у 1990 р.

Споруда хрещата в плані, одноверха. Над середхрестям на восьмерику – баня з ліхтарем і маківкою. Кути рамен прикрашені гранчастими пілонами з маківками.

«Діло». – Львів, 1900, № 243.

«Нива». – Львів, 1905, № 3.