Церква Успіння

Церква Успіння

с. Нисмичі (Подільське).

Сокальський.

Церква Успения Пр. Богородиці. 1712.

Існуюча церква збудована коштом власниці села Тереси Скутної Ненегової у 1712 р. Ремонтувалася і відновлювалася перед 1881 та у 1927 рр. Перед 1881 р. зведена нова мурована дзвіниця. Українці, виселені у 1946 p., повернулися в середині 1950-х pp. Церква була закритою з 1946 по 1989 p., і використовувалася на склад зерна. Це дерев’яна тризрубна одноверха будівля. Низький восьмерик нави вкритий витягненою банею з ліхтарем і маківкою. Ще дві маківки, встановлені на трисхилих дахах бабинця і вівтаря підкреслюють тридільність церкви, оточеної піддашшям.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 63 – 64.