Костел

Костел

Розмір зображення: 658:800 піксел

Світлина В. Ольхом’яка 1986 р. Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 373.

Церква Покрови 1636 р. [Шематизм єпархії Перемиської на 1925 р., с. 138].

Костел парафіальний 1604 р. (вул. Вербова, 47) [Памятники истории и культуры Украинской ССР: каталог-справочник. – К.: Наукова думка, 1987 г., с. 330].

м. Мостиська.

Мостиський.

Церква Покрови Пр. Богородиці. 1636.

В період правління австрійського імператора Йосифа II греко-католицька громада отримала на церкву споруду колишнього римо-католицького костелу, зведеного у 1636 р. У 1804 р. проведений ремонт. По другій світовій війні в ній діяла парафія російської православної церкви, тепер – української автокефальної.

Архів відділу архітектури та реставрації храмів Львівської архиєпархії УГКЦ.

Центральний державний історичний архів України у Львові, фонд 616 Комітет консерваторів по зберіганню пам’яток архітектури і мистецтва Галичини, опис 1, справа № 117.

Бевзо О. Львівський літопис і Острозький літописець. – Київ, 1971. – с. 103.

«Діло». – Львів, 1892, № 287; 1913, № 26.

Драган М. Українські деревляні церкви. – Львів, 1937, с. 53.

З минувшого Мостиськ. // Записки Наукового товариства ім. Шевченка у Львові. 1901. – кн. II, т. XL. – с. 1 – 3.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 373 – 374.