Церква св. Миколи

Церква св. Миколи

Дерев’яна церква св. Миколи 1779 р.

Іван Биков (15.06.2018 р.):

У 2015 році в селі Москаленки Богуславського району я знайшов залишки давньої дерев’яної Миколаївської церкви 1779 (!!!) року побудови. До цього вона довгий час слугувала за сільський клуб, потім руйнувалися і більшу частину просто розібрали по аварійності. Залишився розширений бабінець з двома трапецієвидними вікнами 18 століття. У 2015 році молодий священник Богуславського благочиння УПЦ отець Миколай Шелельо взявся за ремонт залишків церкви. І ось в 2018 році бачимо результат – ремонт завершений, будівля реконструйована. Відновлена вертикальна шалівка, збережений зелений колір стін. Звісно – це не реставрація. Але – ніяких «золотих куполів», просто добудовані фронтончики з півдня та півночі. Храм став нагадувати західноукраїнські церковиці хатнього типу…