Церква Собору богородиці

Церква Собору богородиці 1792 р. [Шематизм єпархії Перемиської на 1925 р., с. 197].

Церква 1826 р. [Памятники истории и культуры Украинской ССР: каталог-справочник. – К.: Наукова думка, 1987 г., с. 337].

с. Містковичі.

Самбірський.

Церква Собору Пр. Богородиці. 1823.

Вперше згадується у документі з 1510 р. Існуюча мурована церква споруджена державним коштом за проектом Йосифа Вандрушки у 1823 р. на місці давнішої. Освячена у 1826 р. перемиським єпископом Снігурським. Це типова терезігнська однонавова споруда під двосхилим дахом, над західним причілком якої здіймається вежа, завершена чотирибічною дзвонястою банею. Стояла зачиненою з 1962 по 1989 р.

Центральний державний історичний архів України у Львові, фонд 146 Галицьке намісництво, опис 4, справа 6990, аркуш 4 – 5.

Schematismuius universi venerabilis cleri dioeceseos graeco cath. Premisliensis pro anno Domini MDCCCXXXII. – Premisliae, 1837.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 534 – 535.